Jedzenie na dowoz wroclaw

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię takiego rodzaju atrakcję dla mojej dziewczyny. W planach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w towarzystwie wina i świeczek zapachowych ze bliskiego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo bogate danie, ale również skomplikowane w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby znaleźć spośród nich spełniam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest trochę mierny. W treści mógłbym powiedzieć, że początkujący, gdyż zatem istniałoby niemal prawdy. Odkrył w internecie przepis na owe sandżaki. Niestety miałem kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, ale nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i znikamy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której absolutnie nie mam). Postanowiłem, że podam te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba te warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Zaczynałem się stresować, bo etapu było coraz mniej a ja byłem daleko w tle. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na swój palec... No, tylko jako prawdziwy klient nie dałem za wygraną. Wszedł na plan - szatkownica do warzyw. To był tak strzał w dziesiątkę. Nie odpowiednio, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to również nie musiałem bać się o nasze mieszkanie przy wykorzystaniu szatkownicy. Kiedy to całość istniałoby szybko gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się oczywiście oczywiście gdy na obrazku ze strony internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i usunął go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser miałem wypracowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się gdyby to uczynić dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te kilka chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Kobieta była zaczęta i duża szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.