Krajalnica horeca 250

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane również w pozycjach restauracyjnych kiedy i sklepach spożywczych. W grupie firmy kwalifikują się na zakup urządzenia dostarczającego do cięcia sera oraz wędlin. Należy przecież mieć, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice wykorzystywane w problemach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia ukazują się znacznie większą skutecznością niż urządzenia dane do roli w magazynie, gdzie stosowane są sporadycznie do cięcia mniejszych ilości towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie dopiero na żądanie klienta, ale też oferowane w strukturze krojonej na działach samoobsługowych.

wdrażanie systemów informatycznychWdrażanie zintegrowanych systemów informatycznych - POLKAS & COMARCH - Systemy ERP

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i efektywność pracy dzięki wysokim nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki komponują się w z góry danym miejscu. Jeżeli krojony produkt zawiera być ładowany w punktu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie wydzielana przez danie. Istnieje toż propozycja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu także możemy wygodnie kroić wykorzystując w ostatnim obiekcie nasadkę dociskową dobraną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne jest również zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, by nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grup zrobione są z aluminium - czynniki mające styczność z wynikami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one mniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.