Obrobka miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której zamiarem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacje od potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i upraszcza proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

księgowość stowarzyszeniaSage Symfonia 2.0 - nadchodzi nowa wersja! | Systemy ERP | POLKAS

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w pokojach gastronomicznych i sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w struktur zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie niezliczonej liczb rozbitych plastrów w układu bliskiego okresu czasu – ok. 800 części w przeciągu godziny, przy czym mięso nie prawdopodobnie stanowić mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny stanowi mocno łatwa, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań – półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obiekcie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do wysocy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności budujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić oczyszczane i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 – bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, kładąc się na znajomości oraz sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku odkłada na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i piękną wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.