Sprzet gastronomiczny cena

W tej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w pozostałego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo wydajnych i zatem warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga służy do cięcia wszelkiego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy również wędlinę zacząwszy od miękkiej aż po pewną. Wielofunkcyjność jej robi, iż jest obowiązkowym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak i lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto także żebym była na pozostaje w firmach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może i wchodzić w magazyn wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest mocno przydatnym sprzętem, bowiem w bliskim okresie jest w kształcie pokroić sporą liczba produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego przebieg i siłę, którą pragnął wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do krojenia samego produktu np. sera. W dowolnym jednak fakcie obsługa krajalnicy jest swoja i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki stanowi dobrany do krojenia kęsów żywności. Krojenie przenosi się grawitacyjnie, lub bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W wypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka jest osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie materiału do celu, lub nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przypadkiem pewno żyć obecne, że łączne powierzchnie maszyny, które są dostęp z krojoną żywnością są wykonane z produktów nierdzewnych. Jednym spośród najważniejszych składników jest nóż i ważne, żeby był dostatecznie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych części istnieje właściwie niskie, że nie wymaga żadnych narzędzi.