Sprzet kuchenny sklep

Prowadząc restaurację kuchnia winna być zaopatrzona w pełną ilość profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy ale w znaczącej mocy od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy stanowi elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W ścisłych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, wykonana z plastiku albo drewna, dzięki której można również przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej przyrządza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu wskazany jest sprzęt innego typie, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Zwiększa się i często w ścisłych zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezwykle wytrzymałym sprzętem o dużej klas, która przedstawia się też swoją obsługą. Sprzęt ten kładzie się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Najbardziej prestiżową stroną są noże zrobione ze zwykli nierdzewnej, które mogą być przez długi okres czasu. Szatkownica prawdopodobnie żyć zaopatrzona na żądanie w pozostałe pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacji od potrzeb można także zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na sposób cięcia - mogą wówczas żyć ograniczone kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.